Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděje pohonných hmot chytili policisté při činu

Čtyři muže zadržela policie při zásahu ve skladu státního distributora paliv Čepro v Táboře. Kriminalisté je přistihli přímo při krádeži pohonných hmot. Zadrženým hrozí až pět let za mřížemi.

Policie zasahovala v táborském skladu společnosti proti zlodějům pohonných hmot počátkem tohoto týdne. Akce byla připravována v úzké součinnosti s vedením firmy, a to na základě vzájemných informací, vycházejících jak z vlastní kontrolní činnosti, tak z operativní práce táborských kriminalistů.

„Pachatelé pohonné hmoty kradli poměrně sofistikovaným způsobem. Při krádeži nelegálně zasáhli do technologického zařízení čerpací soustavy,“ upřesnil policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Vlastní zákrok ve skladu táborští policisté provedli ve spolupráci s jihočeskou zásahovou jednotkou. Přímo při činu byli na místě zadrženi čtyři lidé, a to muži středního věku. Jednalo se o tři zaměstnance společnosti a dalšího člověka, který pohonné hmoty z objektu vyvážel a následně distribuoval.

Dále policisté zajistili dva nákladní automobily – cisterny, a rovněž tak zařízení, které pachatelé při krádeži používali. Při následných prohlídkách bytových i nebytových prostor pak policisté zajistili další zásoby pohonných hmot a peníze, důvodně související s uvedenou trestnou činností.

„Souhrnná hmotná škoda a celkové množství odcizených pohonných hmot jsou předmětem následného šetření kriminalistů,“ podotkl policejní mluvčí.

Všichni čtyři muži byli obviněni z trestného činu krádeže. Zároveň byl podán podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. Na případu kriminalisté dále intenzivně pracují. „Není tak vyloučeno prokázání trestné činnosti dalším osobám, překvalifikování obvinění či jeho rozšíření o další trestné činy. Již v této chvíli jsou obvinění muži ohroženi trestem odnětí svobody na dobu až pěti let,“ dodal Miroslav Doubek.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pohonné hmoty, krádež, zloděj, policie, Tábor, Čepro, vězení, pohonné látky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděje pohonných hmot chytili policisté při činu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.