Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Umělecké dílo na budějckém Sokolském ostrově lákalo další nenechavce

Se sochou na Sokolském ostrově, která je součástí výstavy Umění ve městě, se snažil manipulovat teprve třináctiletý chlapec z Českých Budějovic. Ulity naštěstí nepoškodil. Už je to druhý případ, kdy se Ulity staly středem zájmu nenechavce.

Neuběhl ani celý týden a umělecké dílo zvané Ulity na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích opět lákalo nenechavce. V půl třetí ráno v pondělí 10. července spatřila obsluha městského kamerového systému tři postavy u jedné ze soch. Jeden z mladých mužů se snažil se sochou manipulovat. Dílo, které je součástí výstavy Umění ve městě, se mu naštěstí nepodařilo nijak poškodit.

„Na místo ale okamžitě vyjížděly hlídky městské policie. Jakmile povedená trojice strážníky zpozorovala, dala se na útěk. Jeden z mladých mužů se však zastavil u nedaleké lávky a dobrovolně se podrobil kontrole totožnosti. Dvojici na útěku strážníci dostihli nedaleko," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. 

ČTĚTE TAKÉ: Vandalové poškodili sochu na budějckém Sokolském ostrově

Městská kamera mezitím identifikovala člověka, který manipuloval se sochou. Jednalo se o teprve třináctiletého chlapce z Českých Budějovic. Jeho společníky byl šestnáctiletý mladík ze Strakonicka a osmnáctiletý muž z Českých Budějovic. „Strážníci oba mladistvé předali do rukou jejich rodičů. Případem se bude dále zabývat oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu," upřesnila Školková.

Autoři | Foto umenivemeste.cz

Štítky Ulity, umění, dílo, socha, Sokolský ostrov, strážník, městská policie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Umělecké dílo na budějckém Sokolském ostrově lákalo další nenechavce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.