Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šoféra porouchaného nákladního auta na dálnici srazil jiný řidič. Pro zraněného letěl vrtulník

Dálnice D4 na Písecku na 84. kilometru je po nehodě zavřená. Řidiče nákladního auta, který měl poruchu, srazil jiný řidič. U nehody zasahoval vrtulník záchranářů. Objížďka vede po původním hlavním tahu z Písku na Prahu.

 Nehoda se stala dnes, v pátek 7. července před půl druhou odpoledne mezi exitem 84 Nová Hospoda a exitem 82 Předotice. V odstavném pruhu zůstal stát řidič nákladního vozidla, který měl poruchu.

„Pohyboval se okolo svého náklaďáku a byl zachycen jiným řidičem, který projížděl okolo. Je tam jedno těžké zranění, převážel ho vrtulník zdravotnické záchranné služby do nemocnice," řekl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Policie nehodu vyšetřuje, úsek je zavřený. Objížďka vede po původním silničním tahu z Písku na Prahu. „Doprava je plynulá, pouze s tím, že je svedená na původní komunikaci," dodal policejní mluvčí.

Na místě zasahoval armádní vrtulník, který vzlétl z letiště Plzeň-Líně, a dvě pozemní posádky záchranářů. „Pacient byl letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Nemáme ho pořádně identifikovaného, podle jména by to mohl být i cizinec, ale to je jediné, co o něm víme, nevíme věk ani nic bližšího," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Foto HZS Jihočeského kraje | Zdroj ČTK

Štítky nehoda, dálnice, zranění, řidič, auto, vrtulník, nákladní automobil, havárie, Dálnice D4, Praha, Písek, okres Písek, Předotice, Nová Hospoda, Nemocnice České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šoféra porouchaného nákladního auta na dálnici srazil jiný řidič. Pro zraněného letěl vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.