Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muže ve výkopu v Třeboni zavalila zemina. V nemocnici těžkým zraněním podlehl

Těžkým zraněním podlehl ve středu 28. června devětapadesátiletý muž, kterého zavalila zemina ve výkopu při stavbě kanalizace v Třeboni. K neštěstí došlo v pondělí 26. června před polednem.

Při stavbě kanalizace v třeboňské části zvané Na Kopečku se ve výkopu uvolnila zemina, která zavalila devětapadesátiletého muže. Ten zrovna v hloubce 260 centimetrů připravoval uložení kanalizační trubky. V okamžiku závalu nebylo ve výkopu žádné pažení, které by tomuto zasypání zabránilo.  

Zavaleného muže v bezvědomí a bez srdečného pulzu z výkopu vyprostili jeho spolupracovníci, přivolaní hasiči a policisté. „Na místo vyjel z českobudějovické stanice profesionálních hasičů také speciální technický kontejner, který je na tyto typy zásahu vybaven. Třeboňští profesionálové mezitím provedli průzkum na místě události – dělník, provádějící výkopové práce, byl zasypaný hlínou a pískem přibližně ve tři metry hlubokém výkopu a jeho další dva spolupracovníci se ho snažili vykopat. Hasiči vystřídali dělníky u lopat a další pak připravili hadice na vyzvednutí zasypaného. Po několika minutách hasiči úvazem z hadic a za pomoci přítomných policistů dělníka vyprostili a předávali zdravotníků," popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

V kritickém stavu byl muž letecky přepraven do nemocnice v Českých Budějovicích.  

„Na místo události se ihned dostavili třeboňští policisté i kompletní výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce," uvedla policejní mluvčí Hana Millerová s tím, že policejní komisař si případ převzal hned na místě. Ještě téhož dne zahájil  úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a případem se i nadále bude intenzivně zabývat.

Muž bohužel ve středu svým zraněním v nemocnici podlehl, proto policisté případ překvalifikovali, a vyšetřují ho jako podezření ze spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti.

Štítky nehoda, policie, Třeboň, příkop, úraz, zemina, Na Kopečku, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže ve výkopu v Třeboni zavalila zemina. V nemocnici těžkým zraněním podlehl  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.