Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdrogované aktéry pěstního souboje zastavil na Vltavě až strach ze služebního psa

Čtyři zdrogované osoby zadrželi městští strážníci společně s hlídkami Policie České republiky ve čtvrtek večer na sídlišti Vltava. V prostoru zastávky MHD Vltava střed a následném okolí totiž došlo k fyzickému napadení. Aby se mužům zákona povedlo některé z nich zadržet, museli vyhrožovat i použitím služebního psa.

Informaci o vzniklém konfliktu na zastávce MHD dostali strážníci krátce po čtvrteční osmé hodině večerní. Jejich hlídky tak vyrazily na místo a zároveň informovaly Policii České republiky. Na zastávce Vltava střed ale nikdo nebyl a přivolaní strážci zákona proto začali prohledávat okolní ulice. 

„Ve Vodňanské ulici jedna z hlídek nalezla dva muže, kteří měli krvavé zranění v obličeji. Oba shodně potvrdili, že byli napadeni na autobusové zastávce třemi muži a jednou ženou. Strážnici zraněným mužům poskytli první pomoc, přivolali posádku záchranářů a ostatním hlídkám předali podrobný popis útočníků,“ zmiňuje mluvčí městské policie David Štýfal.

V průběhu řešení případu dostalo operační středisko strážníků další informaci o potyčce několika osob, tentokrát v Dlouhé ulici. Hlídky proto ihned vyrazily na místo události. „Po spatření hlídek se dva muži dali na útěk. Další dva muži se navzájem drželi a hrozili si pěstním soubojem. Strážníci proti mužům použili donucovací prostředky a zabránili jim v pokračování,“ popisuje Štýfal.

Utíkající aktéři pěstního souboje nechtěli uposlechnout výzev strážníků a stále běželi pryč z místa události. Městští policisté proto vyhrožovali vypuštěním služebního psa. Muži se lekli, výzvu uposlechli a lehli si na zem. „Policisté je následně omezili na osobní svobodě a nasadili jim služební pouta. Účastníci potyčky, včetně mladé ženy, která stala opodál, odpovídali popisu aktérů prvního oznámeného napadení,“ říká mluvčí strážníků.

Případ si následně převzala Policie České republiky k dalšímu šetření. „Na místě zadržela tři muže a jednu ženu, a to pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. U všech čtyřech osob následně policisté zjistili přítomnost omamných a psychotropních látek v organismu,“ dodává mluvčí policie Miroslav Doubek.

Štítky Vltava, služební pes, Policie České republiky, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogované aktéry pěstního souboje zastavil na Vltavě až strach ze služebního psa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.