Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Černý pasažér napadl v trolejbusu revizora

Revizora, kterého v pátek odpoledne v trolejbusu v krajském městě napadl dvaatřicetiletý muž z Českobudějovicka, musel ošetřit lékař. Agresivního černého pasažéra na útěku chytili strážníci.

Krátce po poledni vyjížděla smíšená hlídka městské policie a Policie České republiky na oznámení o cestujícím bez platného jízdního dokladu na zastávku Poliklinika Sever v Českých Budějovicích. Na místo právě přijížděl trolejbus městské hromadné dopravy linky č. 3, ve kterém měli kontrolovat revizoři dopravního podniku jízdní doklady cestujících. Po zastavení a otevření dveří z trolejbusu vyběhl muž, kterého pronásledoval revizor dopravního podniku.

„Ten označil dotyčného na útěku za černého pasažéra. Muž ale na výzvu strážníků k zastavení nereagoval a utíkal dál. Strážníci ho ale vzápětí dostihli. Muž se však pořád snažil utéct, neustále sebou zmítal a hlasitě křičel. Strážníci tak museli k jeho zpacifikování použít donucovací prostředky a nasadit mu služební pouta," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Jeden z přítomných revizorů dopravního podniku si stěžoval na bolesti v oblasti břicha, které mu měly způsobit údery černého pasažéra. Ten údajně reagoval na kontrolu jeho jízdního dokladu útokem na přítomného revizora. Strážníci mezitím na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která si zraněného muže převzala k lékařskému ošetření.

„Dvaatřicetiletého muže z Českobudějovicka, podezřelého z útoku na revizora dopravního podniku, převezla hlídka na obvodní oddělení Policie České republiky Čtyři Dvory. Zde ho předala do rukou policistů k dalšímu opatření," dodala Školková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky trolejbus, pasažér, revizor, napadení, zranění, dopravní společnost, okres České Budějovice, Policie České republiky, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černý pasažér napadl v trolejbusu revizora  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.