Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž v Čechách prodal drogy za téměř 1,9 milionu korun. Před spravedlností se ukrýval v zahraničí

Muže vietnamské národnosti, který měl před devíti lety jako provozovatel stánku na Kaplicku prodat 17,5 kilogramu marihuany za téměř 1,9 milionů korun a který dosud unikal spravedlnost,i se nyní povedlo policistům zadržet. Po celou dobu unikal spravedlnosti, když se ukrýval v zahraničí, ale jakmile dorazil do České republiky, spadla klec. Je ve vazbě a hrozí mu až dvanáct let za mřížemi.

Jihočeští kriminalisté z odboru obecné kriminality koncem dubna zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže vietnamské národnosti, který se dlouhou dobu vyhýbal úkonům trestního řízení z roku 2008. Podle zjištěných a doložených skutečností jako provozovatel stánku na Kaplicku, v několika desítkách případů prodával zájemcům psychotropní látky v množství 17,5 kilogramů.

„Jednalo se o canabis, který putoval do zahraničí a prodejce svým protiprávním jednáním získal v přepočtu za českou měnu 1 milion 887 tisíc korun," upřesnil informace policejní mluvčí Milan Bajcura.

Když Vietnamec zjisti, že po něm pátrá policie, zmizel na několik let do zahraničí a do České republiky se vrátil až letos na konci dubna. Na pražském letišti Václava Havla v Ruzyni ho zadrželi místní policisté, kteří následně vyrozuměli jihočeské kolegy.

Muž byl eskortován do policejní cely, kde si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinu nedovolená výroba a jiné nakládaní s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Zároveň podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby, který byl akceptován," dodal Bajcura.

V případě prokázání viny, hrozí muži podle trestního zákoníku, trest odnětí svobody od osmi do dvanácti let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česko, drogy, Letiště Václava Havla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Čechách prodal drogy za téměř 1,9 milionu korun. Před spravedlností se ukrýval v zahraničí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.