Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladík si myslel, že u pokladen v obchodě vidí bombu. Byl pod vlivem drog a alkoholu

Alkohol a marihuana vyvolaly v mladíkovi z Budějc v obchodě u pokladen, kde svítila červená světýlka a bylo slyšet pípání, pocit ohrožení. Domníval se, že kouká na uloženou nálož výbušnin, a tak zavolal na tísňovou linku městské policie. Skončil v protialkoholní záchytné stanici.

Dvaadvacetiletý mladík z Českých Budějovic se posilnil alkoholem a vykouřil cigaretu marihuany. Poté se vydal do obchodního domu Lidl na sídlišti Vltava. Ve chvíli, kdy procházel prostorem pokladen, tak jeho pozornost uchvátilo blikající červené světýlko a pípající zvuk. Tyto podněty v kombinaci s alkoholem a marihuanou v muži vyvolali pocit ohrožení a domníval se, že kouká na uloženou nálož výbušnin. Mladý muž proto neváhal a zavolal na tísňovou linku městské policie.

„Z hovoru bylo zjevně patrně, že je muž pod vlivem alkoholu. I přesto je nutné brát každé takové oznámení naprosto vážně a učinit stanovené dílčí kroky. O události byla neprodleně vyrozuměna Policie České republiky a na místo byly ihned vyslány hlídky městské policie," uvedl mluvčí českobudějovické policie David Štýfal.

Strážníci na místě zjistili, že naštěstí nikomu žádné nebezpečí nehrozí. Mladého muže totiž rozrušila čtečka čárkových kódů na pokladně. Muž byl značně rozrušen a měl velké výkyvy nálad. Strážníkům se přiznal, že vypil několik piv a vykouřil jointa marihuany.

Policisté přivolali posádku Zdravotnické záchranné služby, aby posoudila mladíkův zdravotní stav. Strážníci mezitím muže podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem 1,79 promile. „Přivolaný lékař následně rozhodl o hospitalizaci muže na protialkoholní záchytné stanici, kam byl poté strážníky převezen," dodal mluvčí.

Autoři

Štítky alkohol, marihuana, obecní policie, České Budějovice, Lidl, Vltava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík si myslel, že u pokladen v obchodě vidí bombu. Byl pod vlivem drog a alkoholu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.