Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podnapilý cyklista se snažil ujet strážníkům

Kličkující muž jedoucí v noci na jízdním kole neunikl pozornosti českobudějovických strážníků. Ti ho zastavili nejprve kvůli spáchanému dopravnímu přestupku. Poté se však ukázalo, že muž na kolo sedl pod vlivem alkoholu.

V neděli v půl druhé ráno spatřila hlídka českobudějovické městské policie ženu a muže projíždějící na jízdních kolech ulicí Františka Ondříčka v krajském městě. Dvojice se vydala přes lávku určenou pouze pro chodce a pokračovala dál na sídliště Vltava. Strážníci se rozhodli cyklisty zastavit a vyřešit s nimi spáchaný dopravní přestupek. Jenomže pokynu k zastavení však uposlechla pouze žena. Muž ani na opakované výzvy k zastavení nereagoval a snažil se strážníkům ujet. Zastavit se ho podařilo až zablokováním cesty služebním autem.

„Devětatřicetiletý muž z Českých Budějovic strážníkům tvrdil, že jejich světelný ani zvukový signál na služebním vozidle neviděl a neslyšel. Jeho sedmadvacetiletá společnice však s jeho tvrzením nesouhlasila. Ke spáchanému dopravnímu přestupku se přiznala a k jeho vyřešení postačila v jejím případě domluva," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Muž se ke spáchání dopravního přestupku sice přiznal, ale odmítal za něj nést zodpovědnost. Během rozhovoru strážníci pojali podezření, že je cyklista pod vlivem alkoholu. To se také vzápětí potvrdilo. „Provedením orientační dechové zkoušky na alkohol se na displeji přístroje ukázala hladina 0,77 promile alkoholu. Strážníci muže vyzvali, aby na jízdní kolo již nesedal. Muž se se strážníky rozloučil slovy „sejdeme se na radnici“," popsala Školková. 

U správního orgánu se zmiňovaný muž bude nyní zpovídat z několika přestupků proti pravidlům provozu na pozemních komunikacích, ale i přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Za ten mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun.

Autoři

Štítky cyklista, alkohol, jízdní kolo, František Ondříček, Vltava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý cyklista se snažil ujet strážníkům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.