Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinečtí policisté odhalili na stavbě v Budějcích dvanáct nelegálně pracujících cizinců

Centrum byl název bezpečnostní akce zaměřené na odhalování nelegálního pobytu cizinců na území Jihočeského kraje a současně na dodržování povinností spojených se zaměstnáváním cizinců v naší zemi. Ve čtvrtek dopoledne tato akce proběhla na jednom staveništi v Českých Budějovicích.

Na stavbu vyjelo více než sedmdesát strážců zákona z Odboru cizinecké policie a pořádkové policie, a dále pětadvacet zaměstnanců Oblastního inspektorátu práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu. Ti byli na stavbě déle než dvě hodiny a zkontrolovali tam 284 lidí, z toho bylo 105 cizinců.

„Výsledkem akce je zadržený padělaný doklad totožnosti Rumunska, kdy za použití dostupné techniky zkoumání pravosti dokladu, specialisté z Odboru cizinecké policie zjistili, že se jedná o celkový padělek. S podezřelým mužem, ve věku 48 let, byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení. Podezřelý si zároveň převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dále muži a ženy zákona zajistili dvanáct lidí ukrajinské národnosti, které na českém území vykonávali pracovní činnost v rozporu se zákonem o zaměstnanosti. „Policisté s nimi zahájili úkony dle ust. § 119 odst. 1 písm. b) bod 3 zákona č. 326/1999 Sb. o pobytu cizinců na území České republiky. Podle stejného zákona byl o pěti osob zjištěn přestupek, který vyřešili uložením blokové pokuty," dodal Bajcura s tím, že uvedení strážci zákona se cíleně zaměřili na českobudějovické staveniště, a jak je patrné, nejednalo se o zbytečnou akci.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky České Budějovice, Jihočeský kraj, Cizinecká policie, Inspektorát práce, Rumunsko, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinečtí policisté odhalili na stavbě v Budějcích dvanáct nelegálně pracujících cizinců  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.