Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nebezpečný zločinec byl dopaden a je obviněn ze dvou loupeží

Policisté dopadli v úterý večer poblíž Sušice na Klatovsku celostátně hledaného dvaačtyřicetiletého muže M. B., podezřelého ze dvou loupežných přepadení na Strakonicku. Nebezpečný zločinec si loupežemi přišel na 160 tisíc korun. Je ve vazbě a hrozí mu až deset let za mřížemi.

Zadrženého muže hned ve středu vyšetřovatel obvinil ze zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody. „Strakoničtí policisté také děkují všem, veřejnosti i sdělovacím prostředkům, za pomoc při pátrání," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Obviněný muž ve středu 5. dubna večer přepadl doma devadesátiletého seniora a s bodnou zbraní mu vyhrožoval smrtí, pokud nevydá peníze. Přepadený a bezbranný senior mu vydal své úspory v desítkách tisíc korun. Útočník mu pak ještě při odchodu odcizil mobilní telefon. Pravděpodobně proto, aby nemohl rychle přivolat pomoc.

Lup pachateli nevydržel dlouho a tak v pondělí 10. dubna kolem osmé hodiny večer přepadl s pistolí bar ve Volyni a přinutil obsluhu k vydání finanční hotovosti. Barmanka mu vydala částku kolem 80 tisíc korun.

Při loupežích způsobil obviněný muž celkovou škodu ve výši 160 tisíc korun.

„Kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, že umí utíkat, už totiž ukázal. V případě odsouzení by obviněnému hrozil trest odnětí svobody ve výši dvou až deseti let," upřesnil informace policejní mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky okres Strakonice, okres Klatovy, Sušice, Volyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečný zločinec byl dopaden a je obviněn ze dvou loupeží  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.