Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Po nehodě u Opatovic zemřel sedmadvacetiletý spolujezdec

Páteční podvečer skončil tragicky pro sedmadvacetiletého muže, který zahynul blízko Opatovic, v úseku silnice třetí třídy mezi Hrdějovicemi a Hlubokou nad Vltavou. Třiašedesátiletý řidič vozu Ford Fusion nezvládl na mokré vozovce řízení a po smyku skončil pravým bokem auta na vzrostlém stromu. Spolujezdec na vedlejší sedačce náraz na místě nepřežil.

U dopravní nehody zasahovali hasiči, záchranáři i policisté. „Jednotka si spolujezdce okamžitě převzala a poskytla mu prvotní péči – dýchání pomocí ambuvaku. Po příjezdu záchranářů jednotka asistovala při další resuscitaci. Zranění spolujezdce byla však neslučitelná se životem, lékař konstatoval smrt. Hasiči hydraulickými nůžkami odstřihli boční sloupek Fordu na straně u řidiče a tělo spolujezdce vyprostili,“ popisuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Naopak zraněného řidiče hasiči vyprošťovat nemuseli, převzali si ho pouze zdravotníci. Hasiči vůz vyprostili a zcela zničený Ford zajistili protipožárním opatřením. Rovněž provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu si poté převzali policisté k šetření. „Při projíždění několika zatáček řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povaze vozovky, dostal na mokré vozovce za deště smyk a pravým bokem havaroval do vzrostlého stromu,“ naznačil prvotní závěry šetření mluvčí policistů Milan Bajcura. Jde o letošní dvanáctou oběť silnic na jihu Čech.

Foto HZS Jihočeského kraje, Policie ČR

Štítky Opatovice, Hluboká nad Vltavou, Ford Fusion, Hrdějovice, Ford Motor Company, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nehodě u Opatovic zemřel sedmadvacetiletý spolujezdec  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.