Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči nabádají ke kontrole požárních hlásičů a detektorů plynů

Hasiči na jihu Čech museli v uplynulých týdnech několikrát vyrazit k planým poplachům. Ke spuštění výstražného alarmu došlo kvůli špatné péči o hlásič.

Po příjezdu hasičů několikrát došlo k tomu, že jen konstatovali planý poplach. „Lidé se pak ptají, když v domě není žádný požár, není ani zakouřený a ani zde neuniká žádný plyn, tak proč teda spustil hlásič alarm? Na co reaguje? Prostě a jednoduše na vybité baterky,“ říká mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Proto bychom chtěli apelovat na všechny, kteří mají ve svých domácnostech nainstalovány zařízení autonomní detekce a signalizace, neboli detektory požáru či požární hlásiče, aby si hlídali životnost jejich baterek a ušetřili tak jihočeským jednotkám plané výjezdy. Detektory a hlásiče zvyšují velmi podstatně ochranu domácností před požáry. Jejich instalací však pro majitele bytů péče o ně nekončí.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Česko, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči nabádají ke kontrole požárních hlásičů a detektorů plynů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.