Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pro motorkáře musel k Nové Bystřici letět vrtulník. Škoda na vozidlech čítá 400 tisíc

Včerejší dopravní nehoda vozidla a motorky u obce Nová Bystřice na Jindřichohradecku si málem vyžádala lidský život. Pro těžce zraněného jednačtyřicetiletého motorkáře musel přiletět vrtulník. Oba stroje zničil požár.

Nehoda se stala krátce před polednem a vyjížděly k ní všechny složky IZS. Na silnici II. třídy na výjezdu z obce ve směru na Slavonice se čelně střetl motorkář na stroji tovární značky Yamaha s osobním vozidlem tovární značky Hyundai i30. Utrpěl těžké zranění, které si vyžádalo letecký transport na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Řidič osobního vozu utrpěl lehké poranění a byl po ošetření na místě převezen do jindřichohradecké nemocnice,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

Po střetu došlo k požáru obou vozidel a podle policie je prvotní příčinou nehody nesprávné předjíždění ze strany motorkáře. Celková škoda na obou vozidlech je 400 tisíc korun. „Přesná příčina a další skutečnosti nehody jsou předmětem následného šetření jindřichohradeckých dopravním policistů. Test na přítomnost alkoholu u řidiče osobního vozu byl negativní. Zda to samé bude platit i u motorkáře, ukáží následně výsledky testů odběru krve,“ dodal Doubek.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Nová Bystřice, osobní vůz, okres Jindřichův Hradec, Yamaha, Nemocnice České Budějovice, Hyundai i30, Slavonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro motorkáře musel k Nové Bystřici letět vrtulník. Škoda na vozidlech čítá 400 tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.