Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilá matka ležela na zemi s dítětem v náručí

Žena z Prahy se v Budějcích opila tak, že ležela na zemi v ulici Milady Horákové i se svým čtrnáctiměsíčním dítětem v náručí. Nezodpovědná matka skončila na záchytce, dítě bylo převezeno na dětské oddělení českobudějovické nemocnice. Šetřením, zda se bude jednat o přestupek nebo trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže, se nyní zabývá správní orgán.

Ve středu krátce po deváté hodině večer vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o podnapilé ženě s malým dítětem v ulici Milady Horákové v Českých Budějovicích. „Strážníci na místě zastihli dva muže, z nichž jeden držel v náručí malé dítě. Vedle nich seděla žena, která nebyla schopna komunikovat. Oba svědci vypověděli, že procházeli okolo, když uslyšeli dětský pláč. V obavě o dítě se vydali po hlasu, když nedaleko nalezli ženu ležící na zemi s dítětem v náručí," popsala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Strážníci zjistili, že dítě není naštěstí nijak zjevně zraněné. U jeho matky vzápětí provedli dechovou zkoušku na alkohol, a ta ukázala tři promile. Okamžitě na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a sociální pracovnici z oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu. Ta rozhodla o převozu dítěte na dětské oddělení českobudějovické nemocnice.

„Strážníci se mezitím postarali o matku dítěte a převezli ji do  protialkoholní záchytné stanice. Tam z jejího osobního dokladu zjistili, že se jedná o devětatřicetiletou ženu z Prahy. Šetřením, zda se bude jednat o přestupek nebo trestný činohrožování mravní výchovy mládeže se bude dále zabývat správní orgán," upřesnila mluvčí Školková.

Štítky Milada Horáková, Nemocnice České Budějovice, Praha, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá matka ležela na zemi s dítětem v náručí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.