Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podvodnými smskami vylákal mladý muž od lidí více než půl milionu korun

Mladý muž podvodnými sms zprávami vylákal od důvěřivých lidí více než půl milionu korun. Podvodník je ve vazbě a je obviněn ze tří trestných činů

Velmi složitý případ podvodného jednání mladého, šestadvacetiletého muže, rozpletli policisté z oddělení informační kriminality teprve před několika dny. Šestadvacetiletý muž se do protiprávní činnost pustil loni v létě a tipec mu utli policisté teprve až teď.

„Podvodník zneužil jméno mobilního operátora a rozesílal uživatelům smsky s tím, že operátor vyžaduje jejich přístupové heslo k internetovým účtům, nebo že vyhráli minuty volání navíc a balíčky s sms zprávami a podobně," upřesnila policejní mluvčí Lenka Krausová s tím, že poté, co desítky lidí této zprávě uvěřily a heslo podvodníkovi zaslaly, nabíjel si přes jejich účty kredity, měnil paušály a následně rozesílal různé prémiové zprávy. Ty putovaly na rozmanité hráčské servery tak, aby si poté mohl na pobočkách vyzvednout finanční hotovost, kterou si vsadil.

„Podvodník si přišel na více než půl milionu korun, a tato částka není finální. Je dost pravděpodobné, že poškozených bude ještě daleko víc," podotkla policejné mluvčí.

Policisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže a státnímu zástupci podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Muž je obviněn ze spáchání trestných činů neoprávněný přístup k počítačovému systému, nosiči informací a podvodu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnými smskami vylákal mladý muž od lidí více než půl milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.