Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Manželský pár připravil seniorku o životní úspory a málem i o střechu nad hlavou

Manželský pár parazitoval na důvěřivosti a bezbrannosti seniorky. Ta tak přišla o téměř jeden milion korun a málem i o střechu nad hlavou. Povedený pár podvodníků táborští kriminalisté zadrželi, muž i žena jsou ve vazbě a jsou obviněni ze zločinu podvodu. Hrozí jim až osm let za mřížemi.

Donedávna zajištěná jedenasedmdesátiletá žena z Tábora začala mít finanční problémy a začala si půjčovat peníze. To se naštěstí nepozdávalo příbuzným seniorky a ti se proto obrátili na polici.

„Případu se ujali táborští kriminalisté, specialisté na trestnou činnost páchanou na seniorech. Ti zjistili, že se na uvedenou seniorku nalepil manželský pár z Českých Budějovic. Šestašedesátiletá žena a dvaapadesátiletý muž, oba zatíženi značnými exekucemi, vytušili možnost snadného získání peněz a movitého i nemovitého majetku," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Důvěřivou seniorku lživě a smyšleně nařkli, že zavinila zdravotní problémy zmiňované podvodnice a pohrozili jí žalobou. Od té byli ochotni ustoupit pouze za podmínky, že seniorka bude finančně přispívat na léčbu, kterou může poskytnout pouze soukromá klinika v zahraničí. Ze zmanipulované seniorky tak postupně vylákali téměř jeden milion korun. Vše završili tím, že seniorku přiměli k sepsání darovací listiny, kterou na ně měla převést svůj dům v hodnotě minimálně dva miliony korun.

K tomu už ale naštěstí nedošlo. „V závěru minulého týdne byli muž i žena táborskými kriminalisty zadrženi a následně obviněni ze spáchání zločinu podvodu, a to podle čtvrtého odstavce uvedeného trestného činu, kdy trestní sazba sahá až k osmi letům odnětí svobody. Oba obvinění byli zároveň vzati do vazby," upřesnil mluvčí.

 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky manželé, podvod, Tábor, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželský pár připravil seniorku o životní úspory a málem i o střechu nad hlavou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.