Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčtí strážníci zadrželi uprchlého chovance diagnostického ústavu

Uprchlého chovance diagnostického ústavu v Praze se podařilo zadržet strážníkům českobudějovické městské policie. Měl u sebe nůž, kterým nedávno zaútočil na strážce pořádku. Ten ho teď v Žižkově třídě poznal.

Pozornost strážníků v neděli 19. března po osmé hodině ráno upoutali tři mladíci stojící na autobusové zastávec v Žižkově třídě v Českých Budějoicíc. Člen hlídky okamžitě v jednom z nich poznal mladíky, který na něj nedávno zaútočil nožem.

Dotyčný mladík, který byl nedávno při střetu se smíšenou hlídkou policie a městské policie ozbrojen nožem, jim předložil občanský průkaz. Podle něj se mělo jednat o dvaadvacetiletého občana ze Strakonicka. Fotografie na dokladu však byla zcela odlišná od skutečné podoby dotyčného mladíka. Strážník, který jej s jistotou poznal, ho přiměl k tomu, aby šel s pravdou ven," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Strážníci mezitím prověřili jeho skutečnou totožnost a zjistili, že po šestnáctiletém chovanci z diagnostického ústavu pátrá Policie České republiky. Strážníci už očekávali, že mladík může být ozbrojen. „Při prohlídce u něj skutečně našli vrhací kovový nůž o délce zhruba 20 centimetrů. Ten mu strážníci odebrali. Na obvodní oddělení Policie České republiky potom mladík putoval s pouty na rukou. Zde byl předán do rukou policistů k dalšímu opatření," dodala Školková.

 

Štítky obecní policie, Praha, Policie České republiky, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí strážníci zadrželi uprchlého chovance diagnostického ústavu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.