Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý muž napadl strážníka, dal mu pěstí

Ležící muž na vozovce v Lipenské ulici v Českých Budějovicích vzbudil ve čtvrtek odpoledne pozornost kolemjdoucích. Ukázalo se, že je při vědomí, ale dost opilý. Sice se sotva postavil na nohy, ale přivolaným strážníkům nadával, nezdráhal se použít ani hodně peprné výrazy. Vše vyústilo v napadení strážníka, kterého opilec udeřil pěstí do obličeje. Zranění strážníka si vyžádalo pracovní neschopnost. Agresivní obyvatel jihočeské metropole „má na triku“ obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě.

„K muži ležícím ve vozovce v Lipenské ulici v Českých Budějovicích vyjížděli strážníci ve čtvrtek 16. března před druhou hodinou odpolední. Muž byl při vědomí, nebyl však schopen vstát. Na dotazy strážníků ohledně jeho zdravotního stavu reagoval pouze urážkami na jejich adresu,“ uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. 

Muž byl zjevně pod vlivem alkoholu, proto se strážníci rozhodli u něj provést orientační dechovou zkoušku na alkohol. Mezitím se muži podařilo vstát, ale dechovou zkoušku s peprnými výrazy odmítl. Jakmile ho strážníci opětovně vyzvali s použitím zákonné výzvy „jménem zákona“, agresivní muž se ohnal po jednom ze strážníků a zavřenou pěstí ho udeřil do obličeje.

„Druhý strážník ho okamžitě svedl za pomoci donucovacích prostředků na zem. Zraněný kolega ještě stačil nasadit útočníkovi pouta. Vzápětí však musel být převezen přivolanou zdravotnickou záchrannou službou do českobudějovické nemocnice, kde se mu dostalo lékařského ošetření,“ upřesnila mluvčí.

Na místo se mezitím dostavila hlídka Policie České republiky, která si celý případ převzala k dalšímu šetření. Po převzetí útočníka do svých rukou policisté zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého občana z Českých Budějovic. Ten si vyslechne obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě. „Zdravotní stav napadeného strážníka si vyžádalo pracovní neschopnost. Jak dlouhá bude, teď nelze odhadovat,“ podotkla Věra Školková.

Štítky České Budějovice, Policie České republiky, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pils

Kdyby každej,kdo dostane jednu facku volal záchranku a nechal se kvůli tomu ošetřovat v nemocnici, tak doktoři nedělají nic jiného. To bude jistě 7 dní v pracovní neschopnosti,aby z toho bylo těžké ublížení na zdraví. Chudáček policajt.

Neděle, 19. března 2017, 07:52Odpovědět

Opilý muž napadl strážníka, dal mu pěstí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.