Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podnapilý muž bez řidičáku se s osobním autem snažil v Budějcích ujet strážníkům

Osmatřicetiletý Budějčák notně posilněný alkoholem usedl v sobotu nad ránem za volant auta a vydal se na jízdu krajským městem. A to navíc nemá řidičák.

Krátce po druhé hodině ranní v sobotu neunikl pozornosti hlídky městské policie na sídlišti Máj v ulici Milady Horákové neobvyklý způsob jízdy osobního auta peugeot. Strážníci měli podezření, že řidič auta je pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Jakmile ale muž za volantem peuegotu spatřil služební vozidlo městské policie, přidal plyn a snažil se uniknout v ulicích sídliště. Strážníci se ho snažili okamžitě zastavit, ale řidič se s nimi nemínil setkat, na výzvu nereagoval. Vozidlo zastavil až pod nátlakem, když ho strážníci předjeli a zastavili v ulici U Boru. 

„Jakmile řidič vystoupil z vozidla, jen stěží udržel rovnováhu. Orientační dechová zkouška na alkohol ukázala 1,7 promile a podruhé 1,76 promile. Podnapilý muž se přiznal i k tomu, že není držitelem řidičského oprávnění k řízení motorových vozidel," upřesnila indormace mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

 Celý případ si převzali k dalšímu šetření přivolaní policisté, kteří hříšníkovi zakázali další jízdu. Osmatřicetiletý muž z Českých Budějovic bude obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, alkohol, obecní policie, Milada Horáková, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý muž bez řidičáku se s osobním autem snažil v Budějcích ujet strážníkům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.