Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladý Vietnamec napadl v ubytovně svého krajana sečnou zbraní

Pokusem o vraždu se nyní zabývají jihočeští kriminalisté. Podezřelým z něj je čtyřiadvacetiletý Vietnamec, který při rozepři napadl sečnou zbraní svého krajana. K incidentu došlo v pondělí 6. března odpoledne v ubytovně v malé vesničce u Čimelic na Písecku.

„První policejní hlídka z obvodního oddělení Čimelice přijela na místo za necelých osm minut od oznámení o fyzickém napadení. Na místě policisté zjistili, že jeden z napadených mužů masivně krvácí na pravém spánku. Policisté okamžitě zasáhli, když viděli kolem muže mnoho krve, tlakem na spánkovou kost zastavili krvácení. Rychlým zákrokem mu zachránili život,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

To už ale na místo přijížděli pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje z Čimelic, kteří vzdálenost deseti kilometrů, překonali za rekordních devět minut po výjezdu ze základny. Převzali si od policistů péči o těžce zraněného, zajistili životně důležité funkce a poté ho převezli do písecké nemocnice.

Šetřením policisté zjistili, že v domě, ve kterém se incident odehrál, je ubytováno mnoho Asiatů, kteří mezi sebou měli rozepře. Ty pak po čtvrté hodině odpoledne vygradovaly k fyzickému napadení, kde hlavní roli sehrála sečná zbraň. Podezřelý muž z fyzického útoku byl strážci zákona zadržen. Na místo incidentu byla vyslána výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Písek a zároveň byl zajištěn tlumočník vietnamského jazyka, protože komunikace se svědky události byla velmi problematická.

„Vzhledem k tomu, že kriminalisté prvotním šetřením zjistili, že byl napadený muž, také Asiat, ohrožen na životě a v jednání podezřelého spatřovali naplnění skutkové podstaty zločinu vražda, ve stádiu pokusu, předali případ svým krajským kolegům z kriminální služby. Ti po příjezdu na místo zahájili úkony trestního řízení a nechali podezřelého převézt do policejní cely,“ vysvětlil Bajcura.

Hned v úterý 7. března policisté předali mladíkovi vietnamské národnosti usnesení o zahájení trestního stíhání z výše uvedeného zločinu a zároveň podali krajskému státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.

 

 

Štítky zbraň, Čimelice, okres Písek, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, ubytovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý Vietnamec napadl v ubytovně svého krajana sečnou zbraní  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.