Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve snowparku na Zadově se zranila čtrnáctiletá lyžařka

Čtrnáctiletá lyžařka se v sobotu dopoledne vážně zranila ve snowparku na Zadově. Pro svou jízdu si vybrala dráhu určenou snowboardistům, což se jí nevyplatilo. Utrpěla otřes mozku, navíc si stěžovala na silnou bolest zad. Letěl pro ni vrtulník.

Nehoda se stala po deváté hodině. Mladá lyžařka najela na trase na nerovnost, která ji katapultovala do vzduchu. Letěla několik metrů. „Po dopadu si podle všeho způsobila otřes mozku. Kromě toho si stěžovala na silné bolesti v zádech, takže pád musel být skutečně tvrdý,“ řekl Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Dívka dostala od záchranářů krční límec a byla zafixována do vakuové matrace. „Pak jsme ji umístili na sáně a svezli k naší stanici. Když k nám dorazila sanitka zdravotnické pomoci z Vacova, požádali jsme po krátké konzultaci o pomoc i vrtulník leteckých záchranářů Armády České republiky z Bechyně,“ doplnil Tischler.

„Vrtulník Letecké záchranné služby Jihočeského kraje pak zraněnou dívku dopravil k dalšímu ošetření do českobudějovické nemocnice,“ dodal Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Navíc upozornil, že je na horách stále dostatek sněhu a lyžaři by tak měli být obezřetní. „Lyžaři by neměli přeceňovat své schopnosti a neměli by především jezdit v místech, která jsou určena pro jiný druh zimních sportů,“ dodal Janďura.

Štítky lyžař, Zadov, Joško Tischler, Šumava, Armáda České republiky, Nemocnice České Budějovice, Vacov, Bechyně, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve snowparku na Zadově se zranila čtrnáctiletá lyžařka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.