Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Kamion skončil za Horní Vltavicí zaklíněný ve stromech. Ty ho zachránily od pádu do řeky

Za Horní Vltavicí v pátek ráno havaroval kamion. Řidiči, který zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, se naštěstí nic nestalo.

Štěstí v neštěstí měl řidič kamionu, který brzy ráno havaroval na silnici za Horní Vltavicí ve směru na Strážný. Sjel se svým autem mimo silnici, kde narazil do stromů. Ty mu ale paradoxně pomohly, protože jinak by skončil v řece, která protéká pod prudkým svahem. Řidič z hrozivě vypadající nehody vyvázl bez zranění.

„Dopravní nehoda se stala brzy ráno, zhruba kolem půl páté. Řidič s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu silnice," upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura. 

Hasiči na místě zajistili unikající provozní kapaliny, těch naštěstí nebylo tolik, aby znečistily místo. Tudíž se nedostaly ani do řeky. Kamion je stále na místě nehody, čeká na vyproštění. „Projíždějte místem s velkou opatrností. Nejen kvůli vyprošťování havarovaného kamionu, ale i proto, že v této lokalitě je stále sníh, I když je silnice třeba jen mokrá, může to dost klouzat," dodal mluvčí.

Krátce po 13. hodině začaly vyprošťovací práce. Místem nehody se nedá projet. „Úsek silnice I/4 za Horní Vltavici ve směru na Strážný je zcela uzavřena. Havarovaný kamion je plně naložený, jeho vyprošťování bude náročnější a uzavírka tak potrvá nejméně hodinu,"  uvedl Bajcura.

Autoři | Foto Lukas Zitterbart

Štítky Horní Vltavice, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Kamion skončil za Horní Vltavicí zaklíněný ve stromech. Ty ho zachránily od pádu do řeky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.