Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Moderní pomocník policistů umí zaznamenat až devadesát minut okolního dění

Českobudějovičtí policisté začali při výkonu služby využívat bezmála padesátku mikrokamer. Tohoto moderního pomocníka, který umí zaznamenat až devadesát minut okolního dění, mají na uniformě. Kamera pomáhá při dokumentování zákroků, ale třeba i při řešení stížností na policisty.

Převážně českobudějovická veřejnost se tak bude častěji setkávat s touto novou policejní technikou. „Policisté mikrokamery využívají jako technický dokumentační prostředek. Kamera je umístěna na stejnokroji policisty a policista kameru zapíná podle svého uvážení, například při dokumentování zákroku při sportovních utkáních, dopravní kontrole či zákroku. Při jednání, například s kontrolovaným řidičem, je občan upozorněn policistou na pořizování záznamu," vysvětlil policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kamera umožňuje devadesát minut barevného videozáznamu se zvukem. V rámci Jihočeského kraje užívají mikrokamery ještě také policisté pořádkové jednotky a nebo policisté, kteří jsou zařazeni v takzvaných. provosledových hlídkách.

Kamery pomůžou policistům v objektivním dokumentování zákroků, zároveň budou policistům nenápadně připomínat dodržování zásad korektního vystupování vůči obyvatelům. „Kamery pomůžou také při řešení stížností lidí na policisty, už v několika případech musel stěžovatel vzít svá tvrzení zpět," dodal Matzner.

Autoři | Foto PČR

Štítky Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní pomocník policistů umí zaznamenat až devadesát minut okolního dění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.