Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za vraždu bezdomovce v Jindřichově Hradci hrozí muži až výjimečný trest

Výjimečný trest hrozí muži, který podle obžaloby loni v květnu zavraždil v Jindřichově Hradci bezdomovce. Případ začal ve čtvrtek projednávat krajský soud v Českých Budějovicích.

Obžalovaný navíc podle státního zástupce okradl umírajícího muže přibližně o pět tisíc korun. Policie čtyřiadvacetiletého muže zadržela až několik měsíců po činu. Vražda se stala v objektu bývalého nákladového nádraží loni mezi 12. a 13. květnem.

Policisté tělo osmapadesátiletého bezdomovce objevili o dva týdny později. Obžalovaný u soudu přiznal, že bezdomovce napadl. Ovšem jeho výpověď se v některých bodech lišila od té, kterou uvedl na policii.

„Například v tom, v jaké poloze poškozený ležel," řekl státní zástupce Petr Dušek. Obžalovaný dnes před soudem tvrdil, že bezdomovec ležel na levém boku. Ale právě údery do levého spánku způsobily jeho smrt. „Je vyloučené, aby poškozený ležel na levé straně," uvedl znalec v oboru soudního lékařství Zdeněk Šenkýř.

Dušek řekl, že obžalovanému hrozí vězení v délce 15 a více let. „Skutek splňuje i atributy pro udělení výjimečného trestu," dodal.

Obžalovaný byl už v minulosti trestán za jinou násilnou činnost. Policie jej zadržela loni v září a od té doby je ve vazbě.

Zdroj ČTK

Štítky bezdomovec, výjimečný trest, Jindřichův Hradec, policie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vraždu bezdomovce v Jindřichově Hradci hrozí muži až výjimečný trest  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.