Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Kramolíně se těžce zranili dva lyžaři, letěl pro ně vrtulník

Vrtulník Armády České republiky musel v pátek odpoledne letět na Kramolín, kde se na sjezdovce srazili v plné rychlosti dva lyžaři, jeden ve věku 21 let a druhý ve věku 45 let. Oba byli strojem transportováni k dalšímu ošetření do nemocnice.

„Byli jsme u obou zraněných ve velmi krátké době. Zjistili jsme, že si přivodili prudkým nárazem a následným pádem těžká zranění, takže jsme jejich stav konzultovali s dispečinkem Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje,“ řekl zasahující člen Horské služby Šumava Aleš Fejfar.

Událost se stala kolem půl třetí odpoledne. Po příjezdu záchranářů horské služby došlo k podezření, že jeden z lyžařů utrpěl vážně poranění páteře. Na místo tak musel vrtulník armády. „Mají k dispozici stroj, do kterého můžeme naložit oba dva, takže jsme zraněné zafixovali a ve spolupráci s posádkou vozu rychlé zdravotnické pomoci z Vyššího Brodu je převezli k chatě Šumavanka, kde vrtulník dosedl,“ uvedl Fejfar. 

Štítky lyžař, Armáda České republiky, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Šumava, Vyšší Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kramolíně se těžce zranili dva lyžaři, letěl pro ně vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.