Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté zachránili u Staré Pohůrky seniora před podchlazením

Zachránit staršího muže před podchlazením se povedlo policistům z budějcké hlídkové služby minulou sobotu dopoledne u rybníků nedaleko obce Stará Pohůrka. Senior zde seděl pod stromem a nereagoval na vnější podněty.

„Na místo byli vysláni policisté z Českých Budějovic, kteří skutečně pod stromem, více jak 300 metrů od silnice, nalezli staršího muže, silně apatického, jenž mohl být vzhledem k chladnému počasí ohrožen na zdraví,“ popisuje mluvčí policistů Milan Bajcura.

Staršího muže policisté zabalili do izolační termofólie a informovali o skutečnosti Zdravotnickou záchrannou službu Jihočeského kraje. „Společně pak muže donesli k silnici, kde si ho převzali zdravotníci. Protože nebyla známa totožnost nalezeného seniora, doprovázeli policisté zdravotníky do jejich zařízení, kde se prostřednictvím evidence obyvatel podařilo ztotožnit jeho osobní údaje,“ doplňuje Bajcura.

Zdravotníci se už poté o zachráněného muže postarali sami.

Štítky Stará Pohůrka, zdravotnický pracovník, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, České Budějovice, podchlazení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

M K

Zpráva je potěšující, jen chybí zmínka o tom, že policisté po zavolání, že se v lese nachází podchlazený muž, přijeli až po půl hodině a další pomoc ještě později. Také už mohlo být pozdě.

Úterý, 17. ledna 2017, 06:59Odpovědět

Policisté zachránili u Staré Pohůrky seniora před podchlazením  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.