Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Požár chatky zaměstnal několik jednotek hasičů, písečtí profesionálové museli na místo hned dvakrát

V úterý pozdě večer museli profesionální písečtí hasiči a dobrovolníci ze stanic Čimelice, Mirotice a Ostrovec vyjet k ohlášenému požáru domu v Miroticích. Šlo o zahradní chatku, kterou majitel rekonstruuje a používá jako rekreační objekt.

„Požár zasáhnul střechu – krov a střešní krytinu. Velitel zásahu po průzkumu odeslal ostroveckou jednotku zpět na základnu, jednotky z Písku, Mirotic a Čimelic byly na požářišti postačující. Hasiči provedli rychlou lokalizaci požáru, již krátce po půl dvanácté dostali požár pod kontrolu,“ říká mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Téměř dohašen byl požár kolem středeční druhé hodiny ranní, a tak na místě mohli zůstat jen dobrovolníci z Mirotic. Ti ale před pátou hodinou ranní opět povolali posily. „To z toho důvodu, že se některé střešní trámy znovu rozhořely. Operační středisko na místo znovu vyslalo písecké profesionály. Trámy byly dohašeny krátce před 6. hodinou ranní. Písecká jednotka zásah ukončila, u požářiště znovu zůstala pouze místní dobrovolná jednotka,“ dodává Matějů.

Škoda činí 600 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření. 

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Mirotice, požár, Čimelice, Ostrovec, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár chatky zaměstnal několik jednotek hasičů, písečtí profesionálové museli na místo hned dvakrát  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.