Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podnapilý mladík napadl na Dačicku policistu. Jeho kamarádi nazývali strážce zákona estébáky

Napadení strážců zákona v posledních dnech na jihu Čech přibývá. Důkazem je událost z minulé soboty, kdy museli policisté do malé obce na Dačicku, kde docházelo k rušení nočního klidu. Proti dvěma policistům však stála početná skupinka podnapilých mladých osob.

Nejméně dvanáct lidí nereagovalo na výzvu policistů ke ztlumení hlasité hudby a jeden z nich, pětadvacetiletý muž, dokonce strážce zákona fyzicky napadl. Důsledkem toho přišel dokonce jeden policista o zub. Přesto ho ale policisté zpacifikovali a odvedli ke služebnímu vozidlu, kde ho spoutali.

„Někteří z této skupiny policisty slovně napadali, házeli na ně sklenice i půllitry s alkoholem či PET lahve, došlo dokonce i k ohrožování policistů dřevěnou tyčí. Celá skupina se dožadovala propuštění zadrženého. Jeden ze skupiny výtržníků opakovaně kopl do přední části služebního vozidla Škoda Octavia, a tak způsobil škodu na vozidle ve výši téměř 13 tisíc korun,“ zmiňuje mluvčí policie Hana Millerová.

Mezi nadávkami se objevovaly výrazy jako gestapáci nebo estébáci. Policisté přitom vyzvali skupinku, aby se rozešla, jenže ta je neuposlechla a neustále ve svém chování pokračovala. Zazněl tak varovný výstřel služební zbraní. Až poté se situace uklidnila. „Na místo incidentu byly přivolány posily policistů z Nové Bystřice a Jindřichova Hradce včetně výjezdové skupiny služby kriminální policie a vyšetřování. Podezřelý muž byl dačickými policisty zadržen a následně umístěn do policejní cely,“ doplňuje Millerová.

Ještě ten den si pětadvacetiletý muž převzal z rukou kriminalistů sdělení obvinění ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a spáchání přečinu výtržnictví. Když soud uzná, že je vinen, hrozí muži trest odnětí svobody až do výše čtyř let. Není navíc vyloučeno, že bude jediným ze skupiny výtržníků, který bude trestně stíhán.

Štítky Dačice, Česko, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý mladík napadl na Dačicku policistu. Jeho kamarádi nazývali strážce zákona estébáky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.