Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za náraz do policejního vozu hrozí muži až 12 let vězení

Kriminalisté obvinili třicetiletého muže, který před měsícem v Dačicích na Jindřichohradecku úmyslně čelně narazil do policejního vozu. Stíhanému hrozí až dvanáctileté vězení. Kvůli nárazu utrpěli dva policisté zranění a oba se stále léčí. Kriminalisté řidiče obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci. Policie o tom informovala na svém webu.

ČTĚTE TAKÉ: Šílený řidič chtěl najet s autem do čerpací stanice, zranil dva policisty 

Muž předtím, než narazil do policejního vozu, vyhrožoval, že v plné rychlosti nabourá do čerpací stanice. Proto po něm policisté v okolí Dačic začali pátrat a zastavili jej pouze za cenu nehody. „Obviněný skutečně dojel k čerpací stanici u Dačic, kde s vozidlem porazil dopravní značku. To jej však nezastavilo a vjel s vozem zpět na silnici. Následně s neosvětleným vozem přejel do protisměru a v plné rychlosti čelně narazil do vozu přijíždějící policejní hlídky z obvodního oddělení Dačice,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Dodal, že jeden z policistů utrpěl těžké zranění. Podle Matznera řidič před jízdou konzumoval alkohol. Na vozidlech způsobil škodu 200 tisíc korun.

Zdroj ČTK

Štítky Dačice, čerpací stanice, okres Jindřichův Hradec, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za náraz do policejního vozu hrozí muži až 12 let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.