Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči v pátek dopoledne bojovali s požárem výrobny plastů ve Vodňanech

Více než dvě hodiny bojovalo v pátek ráno šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s požárem výrobny plastů ve Vodňanech, konkrétně v části Hvožďany. Škoda dosáhla 1,5 milionu korun, nikdo nebyl zraněn.

Na místo vyjeli po ohlášení na operační středisko v 6:30 profesionální hasiči z Vodňan i s výškovou technikou, následovaly je jednotky dobrovolníků z Vodňan, místní části Pražák, Netolic, Bavorova a Protivína. Po příjezdu museli do objektu hasiči vniknout násilnou cestou.

„Průzkum ukázal, že požár zasáhnul část výrobního prostoru a dostal se až do střechy. Hasiči ihned nasadili na likvidaci požáru několik vodních proudů. Požár dostali pod kontrolu v 7:41, kdy velitel zásahu nahlásil na operační středisko lokalizaci požáru. Následovaly dohašovací práce, během kterých museli zasahující hasiči střešní konstrukci rozebrat, aby se dostali ke všem ohniskům,“ popisuje mluvčí hasičů Vendula Matějů.

V tu dobu už pomáhala i termokamera ze Strakonic. Právě díky ní se pomohlo najít všechna ohniska a krátce po deváté hodině dopolední požár kompletně uhasit. Škoda dosáhla 1,5 milionu korun, nikomu se naštěstí nic nestalo. „Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, jako nejpravděpodobnější verze se jeví technická závada na elektroinstalaci,“ dodává Matějů.

Štítky požár, Vodňany, Hvožďany, Netolice, Protivín, Pražák, plast, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v pátek dopoledne bojovali s požárem výrobny plastů ve Vodňanech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.