Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šílený řidič chtěl najet s autem do čerpací stanice, zranil dva policisty

Zraněním dvou policistů a zničením policejního vozu skončila v noci na pátek služba dačické hlídky, která zabránila pravděpodobně „psychicky narušenému“ jedinci v najetí autem do čerpací stanice. Ten ještě předtím vyhrožoval, že bude hrát s vozem ruskou ruletu a „odstraní“ ze silnice každé auto.

Vše se odehrálo v řádu několika minut. Operační důstojník měl na telefonu velmi rozrušeného muže, který vyhrožoval již zmíněnou ruskou ruletou se svým automobilem. „Jak operační důstojník postupně zjišťoval, muž volal již z velmi rychle jedoucího vozu, vyhrožoval, že to s vozem ‚napálí do čerpací stanice a že je tam za pár minut‘,“ popisuje mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Policisté okamžitě lokalizovali telefon a zjistili, že se muž opravdu pohybuje v okolí Dačic. Do terénu se tak vydaly jednotlivé policejní hlídky a prohledávaly místa v blízkosti čerpacích stanic. „Další informací, která se nesla vysílačkami, byla možnost, že útočníkem, který vyhrožuje, by mohl být třicetiletý psychicky nemocný muž. Užívat by měl vozidlo značky Daihatsu,“ doplnil Matzner.

Nakonec se pachatel „přihlásil o slovo“ sám. Než totiž policisté dojeli k jedné z čerpacích stanic, tak do nich ze směru od Dolních Němčic řidič s vozem narazil. Přestože byli oba strážci zákona zraněni, podařilo se jim muže zajistit. „Na místě pomáhali strážníci z Dačic, záchranáři i hasiči. Pachatel byl převezen do nemocnice. Jeden z policistů byl ráno propuštěn do domácího léčení, druhý policista utrpěl při střetu těžké zranění a byl hospitalizován,“ přidává mluvčí policie.

Kdyby pachatel narazil do čerpací stanice, mohly být důsledky jeho chování daleko katastrofálnější. Kriminalisté nyní vyšetřují jeho konání jako podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. V případě, že muži bude prokázána vina, může být odsouzen ke třem až dvanácti letům vězení. 

Foto Policie České republiky

Štítky čerpací stanice, Dačice, Daihatsu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šílený řidič chtěl najet s autem do čerpací stanice, zranil dva policisty  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.