Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie od léta pátrala po trojici osob. Neprávem platily cizí kartou

AKTUALIZOVÁNO (14:53): Pachatelé se ke svému činu doznali.

Jihočeští policisté marně hledají od srpna trojici mladých lidí, kteří při placení využívali cizí platební kartu a majitelce učinili škodu za 9 tisíc korun. Hledají se dvě dívky a jeden muž. 

Vše začalo v budějckém KFC, kde majitelka zhruba v polovině srpna s největší pravděpodobností zapomněla svou platební kartu na jídelním tácu. „Jelikož jsem z KFC odcházela už po zavírací době, tác jsem nechala na parapetu u okna na venkovní zahrádce. Neznámý pachatel mou kartu našel a bezdotykově jí používal po malých částkách do 500 korun po dobu 14 dní. Celková škoda se tedy vyšplhala až na necelých 9 tisíc korun,“ uvedla majitelka karty.

Než majitelka zablokovala kartu, byla použita v budějovickém Tescu a Globusu na čerpací stanici, v KFC-drive a dále v Písku, Týně nad Vltavou a Třeboni. „Z kamerových záznamů je zřejmé, že jde o trojici mladých osob - dvě dívky a jednoho chlapce. Poznávacím znamením je i tmavě zelený automobil Škoda Fabia s velkou nalepenou kytkou na kapotě vozidla nad levým světlem. Odhadem se jedná o osoby ve věku 18 až 28 let,“ řekla dále majitelka karty.

„Případ je řešen od 23. srpna, kdy majitelka platební karty podala trestní oznámení. Bohužel ani přes výzvu nikdo dvě dívky a mladíka nepoznal,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Pokud máte jakékoliv informace. obraťte se na linku 158.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky platební karta, KFC, Tesco, Globus, Písek, Týn nad Vltavou, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie od léta pátrala po trojici osob. Neprávem platily cizí kartou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.