Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Včera vyhasly na ulici dva životy seniorů. Srazila je auta

Včera v podvečer došlo ke dvěma střetům chodce s vozidlem. Oba senioři na následky nehody zemřeli.

K první nehodě došlo po páté hodině na přechodu pro chodce v blízkosti restaurace Perla na Pražské, kde jedenadevadesátiletého seniora zachytil automobil značky Ford projíždějící směrem do města.

Druhá nehoda se odehrála jen o několik minut později. Tragická srážka se odehrála v prostoru zastávky na Lidické ulici. „Senior (84) vstoupil v místě mimo přechod do jízdy osobnímu vozidlu tovární značky Fabia. Utrpěl závažná poranění, kterým i přes snahu záchranářů a následně i lékařů v nemocnici podlehl. Senioři se tak stali v tomto roce již bohužel 52. a 53. obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích,“ řekl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Obě nehody jsou nadále předmětem šetření budějckých dopravních policistů a kriminalistů.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky havárie, Ford Motor Company, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Přechod pro chodce u rest. Perla znám moc dobře (jednu dobu jsem tam bydlel a měl výhled na uvedený přechod), je umění tam přejít a přežít. Ostatně i na mnoho dalších přechodech to není o moc jiné. Z jedné strany ti řidič zastaví, vstoupíš do vozovky a z druhé strany jezdí auta jen to fičí, bez ohledu, že jsi na vyznačeném přechodu a již ve vozovce. Zejména takhle po ránu, když se chvátá do práce. Podobná situace je i v prostoru křižovatky Husova - Vodňanská, Husova - U Hvízdala. Je zde penzion pro seniory a i domov mládeže. Specialita řidičů je zde i odbočování vlevo k penzionu (přes zákaz odbočení) a při vjíždění od penzionu na Husovku, tedy z místa mimo vozovku (nejedná se o křižovatku ve tvaru kříže, ale o téčko) a vynucování si přednosti v jízdě v bláhové představě, že má přednost. Naprosté nerespektování dopravního značení. Chudáci důchodci, jednají jako děti a už jim to tak neběhá, jaksi nestačí uskakovat. Nebo to bude v neomalenosti a hulváctví nás řidičů.

Pondělí, 7. listopadu 2016, 17:31Odpovědět

Včera vyhasly na ulici dva životy seniorů. Srazila je auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.