Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci zachránili podnapilého muže před spácháním sebevraždy skokem pod vlak

Minulou neděli ráno museli zasahovat budějčtí strážníci u pokusu o sebevraždu. Na operační středisko dostali zprávu o muži, který se chystá skočit pod vlak. Včasným zásahem mu v tom zabránili.

K lávce přes překladové nádraží ihned vyrazili strážníci s jediným cílem – zachránit muži život. Po jejich příjezdu se slova oznamovatele potvrdila, muž opravdu seděl na lávce nad kolejištěm. Do té doby udržoval komunikaci s dotyčným operátor tísňové linky.

„Strážníci využili chvíle, kdy se muž nesoustředil a pozoroval druhé přijíždějící služební vozidlo. Hlídce se podařilo k muži nepozorovaně přiblížit a strhnout jej zpět na vnitřní stranu lávky,“ popisuje mluvčí městské policie David Štýfal.

Šestadvacetiletý Budějčák podle svých slov neměl důvod dále žít, a tak chtěl svůj život ukončit. Po orientační dechové zkoušce, kterou provedla Policie České republiky, bylo prokázáno, že dotyčný má v krvi 2,4 promile alkoholu. K dalšímu šetření si tak věc převzala státní policie.

Štítky lávka, Policie České republiky, sebevražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili podnapilého muže před spácháním sebevraždy skokem pod vlak  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.