Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jihu Čech se od čtvrtka pohřešuje pět dětí

Pět pohřešovaných dětí hledají od čtvrtka jihočeští policisté. Pátrání je vyhlášeno po třech mladistvých z dětských domovů a dvou dívkách z Vimperska, které směřovaly do Českých Budějovic.

Z Dětského diagnostického ústavu Homole utekly hned dvě děti, jedním z nich je patnáctiletý Zdeněk Kerekanič (na koláži vpravo nahoře). Ten je 165 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, krátké blonďaté vlasy, modré oči, oválný obličej a rovná ústa. Oblečen byl do tmavé bundy, modrých riflových kalhot a sportovní obuvi.

S ním zmizela také čtrnáctiletá Žaneta Mondeková (na koláži vlevo nahoře). Ta měří 155 centimetrů, má štíhlou postavu, dlouhé blond vlasy, zelené oči, oválný obličej, rovná ústa a lehce baňatý nos. Na sobě měla bílou bundu, černé tepláky a sportovní obuv. „Oba byli ve čtvrtek odpoledne na povolené vycházce, z ní se však nevrátili, proto bylo ve večerních hodinách kontaktováno obvodní oddělení Boršov nad Vltavou. Společně s kriminalisty policisté vyhlásili pátrání po pohřešovaných. Uvedené děti jsou mimo ohrožení života, u sebe mají menší finanční obnos,“ říká mluvčí policistů Milan Bajcura.

Do školy nedorazil také sedmnáctiletý Matěj Pexa (na koláži vlevo dole) z Dětského domova Boršov nad Vltavou. Měří 180 centimetrů, je štíhlé postavy s hnědými vlasy, má hnědé oči, rovná ústa a oválný obličej. Oblečen byl do tmavé bundy s maskování, zelených maskáčových kalhot, na hlavě měl kšiltovku a na nohou šněrovací boty – pohorky. Nesl si i zelený vojenský batoh. 

Prachatičtí kriminalisté také pátrají po jedné patnáctileté a jedné šestnáctileté dívce, které se vydaly ve čtvrtek směrem do Českých Budějovic. Mladší Tereza Mikulášová (na koláži vpravo dole) měří mezi 160 až 165 centimetry, má hubenou postavu, zelené oči, dlouhé hnědé vlasy a nosí dioptrické brýle. „Na sobě měla modré rifle, zimní bundu, růžovobílou se vzorem drobných kostiček, kotníkové bílé kožené botasky nebo hnědé kožené vyšší boty,“ popisuje mluvčí prachatických policistů Martina Joklová. 

Společně s ní pohřešují její kamarádku Terezu Mrázkovou (bez fotografie). Šestnáctiletá dívka měří přibližně 160 až 165 centimetrů, je hubené postavy s modrými oči, má dlouhé plavé vlasy. V době odchodu měla na sobě červenočernou kostkovanou flanelovou košili, modré rifle a pravděpodobně modrou delší plátěnou bundu s kapucí, v pase na stahování. Na nohou měla mít černé kotníkové botasky s bílým a růžovým pruhem a bílou podrážkou. Na hlavě mohla mít i pletenou růžovou čepici, v přední částí se znakem bílé barvy.  

Pokud by někdo zahlédl pohřešované děti, měl by okamžitě kontaktovat policisty na tísňové lince 158. 

Štítky Česko, bunda, koláž, České Budějovice, Boršov nad Vltavou, Homole, dětský domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech se od čtvrtka pohřešuje pět dětí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.