Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U budějcké hlavní pošty vyhrožoval muž s plynovou pistolí, policisté ho rychle zpacifikovali

Během čtvrtečního odpoledne museli zasáhnout policisté obvodního oddělení České Budějovice proti šestatřicetiletému muži, který u hlavní pošty na Senovážném náměstí vyhrožoval lidem s pistolí v ruce. Krátce po obdržení informace byl muž zpacifikován a posléze odvezen do policejní cely.

Incident se odehrál krátce po poledni. „Před hlavní poštu byli vysláni policisté oddělení hlídkové služby s tím, že zde ohrožuje ostatní osoby muž se zbraní v ruce. Policisté na místě zadrželi šestatřicetiletého muže, který měl u sebe skutečně střelnou zbraň, když se jednalo o plynovou pistoli. Muž jevil známky požití návykových látek, proto byl převezen k lékaři a poté umístěn do policejní cely,“ doplňuje informace o incidentu policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dalším šetřením bylo zjištěno, že muž se dostal do slovní přestřelky s jiným mužem. Aby mu ukázal, že svá slova myslí vážně, vytáhl pistoli, na kterou není potřeba zbrojní průkaz. „Naštěstí nebyl nikdo zraněn, ani bezprostředně ohrožen na na životě a zdraví,“ přidává Bajcura.

V pátek ráno byl šestatřicetiletý pachatel převezen na oddělení, kde mu bylo předáno podezření z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Věc je nyní řešena ve zkráceném přípravném řízení. Do dvou týdnů by měl muž stanout před budějckým okresním soudem. 

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Nesouhlasím s panem Bajcurou :) .. Jeden člověk byl v bezprostředním ohrožením života, a to ten chytrák s plynovkou.. Příště tolik štěstí mít nebude a dostane 9mm doprostřed čela od držitele zbrojního průkazu, co se nenechá ohrožovat od pomatence..

Pátek, 14. října 2016, 22:42Odpovědět

U budějcké hlavní pošty vyhrožoval muž s plynovou pistolí, policisté ho rychle zpacifikovali  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.