Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Českokrumlovsku zemřely po otravě oxidem uhelnatým dvě děti

Ve velmi tragickou noc se změnil zásah všech složek integrovaného záchranného systému ze soboty na neděli v jednom z domů na Českokrumlovsku. Došlo zde k otravě několika osob. Dva nezletilí na následky otravy zemřeli.

Událost byla nahlášena krátce po 23. hodině. Na místo nejprve vyjely tři jednotky záchranářů, posléze lékař přivolal další tři skupiny. „Již při vstupu do domku se záchranářům spustil alarm na čidle detekující přítomnost oxidu uhelnatého. Uvnitř domu nalezli celkem tři děti a dva dospělé bezvědomí a jednoho dezorientovaného muže. Společně s policisty vynesli záchranáři všechny zasažené osoby ven z objektu. U dvou dětí došlo k selhání základních životních funkcí a zdravotníci u nich zahájili neodkladnou resuscitaci,“ popisuje mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Tři dospělé a jedno dítě převezli záchranáři po stabilizaci do nemocnice. U dvou nezletilých se ale přes veškerou snahu nepovedlo obnovit životní funkce. Lékař tak na místě konstatoval jejich smrt. „Složky integrovaného záchranného systému na místě pracovali několik hodin. Jednou z vyšetřovacích verzí je v tuto chvíli otrava ze zplodin zařízení, které vyrábí elektřinu,“ říká mluvčí policie Lenka Krausová s tím, že i jeden z policistů musel být hospitalizován.

Podle všeho na místě došlo k intoxikaci oxidem uhelnatým. Jde o nedráždivý plyn bez zápachu, který vzniká nedokonalým spalováním za omezeného přístupu kyslíku. „Velmi často je nesmírně obtížné vůbec zjistit, že se o otravu oxidem uhelnatým jedná,“ doplňuje Kafková. Příčiny vzniku tragické události jsou ale nyní v šetření. 

Štítky okres Český Krumlov, oxid uhelnatý, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českokrumlovsku zemřely po otravě oxidem uhelnatým dvě děti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.