Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Senior nedal ve Zlivi na kole přednost v jízdě. Po srážce s motocyklem zemřel

Druhý život vyhasl na jihočeských silnicích v pátek ve Zlivi, kde se před devátou hodinou střetl třiaosmdesátiletý senior na kole s dvaadvacetiletým řidičem motocyklu značky Kawasaki. Senior zemřel na následky těžkých zranění odpoledne v nemocnici.

Nehoda se stala v ulici Smetanova. „Při střetu se těžce zranil cyklista, na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, která muže v kritickém stavu transportovala do nemocnice. Motorkář nepožadoval ošetření. Provedená dechová zkouška vyloučila jakékoli požití návykových látek,“ popisuje mluvčí policie Milan Bajcura.

Podle prvotního vyšetřování Policie České republiky by měl být na vině senior, který nedal přednost muži jedoucímu na motocyklu. „V odpoledních hodinách poté přijali policisté na integrovaném operačním středisku informaci, že starší muž podlehl následkům těžkého zranění,“ doplňuje Bajcura.

Konec týdne je tak velmi tragický. Během posledního pracovního dne tohoto týdne zahynuli dva muži v souvislosti s provozem na pozemních komunikacích. Cyklista je 43. obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích v letošním roce.

Foto Policie České republiky

Štítky motocykl, Zliv, Kawasaki, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior nedal ve Zlivi na kole přednost v jízdě. Po srážce s motocyklem zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.