Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za dvojnásobnou vraždu dostal muž dvacet let

Na dvacet let za mříže poslal budějcký soud jednapadesátiletého muže ze Slovenska. Ten podle obžaloby loni krátce před Vánocemi zavraždil na Jindřichohradecku svou dvaašedesátiletou tchyni a jejího o třináct let staršího muže. Obžalovaný, který se k dvojnásobné vraždě přiznal, si ponechal lhůtu na možné odvolání proti rozsudku. Státní zástupce se proti rozsudku neodvolal.

Tragédie se odehrála loni 18. prosince v Horní Olešné na Jindřichohradecku. Ve dvojnásobnou vraždu vyústily problémy mezi obžalovaným a jeho ženou, která mu byla údajně nevěrná. Z toho měl prý deprese, dokonce se podle svých slov chtěl snad i zabít a pořídil si proto podomácku vyrobenou pistoli. Podle některých svědků byl muž až extrémně žárlivý. Žena od něj nakonec údajně odešla a oznámila mu prý, že se nevrátí. Vydal se tedy za její matkou, která žila s mužem na Jindřichohradecku. Tato návštěva byla pro všechny osudná. Žena se svým mužem nebyla doma a obžalovaný tak čekal několik hodin na zahradě. Poté se dostal do domu. Strhla se hádka, která stála dva lidské životy.

„Chtěl jsem, aby manželce domluvili, aby se vrátila. Tchyně mi ale začala nadávat do hajzlů,“ vyprávěl obžalovaný a dodal, že na něj křičeli, že je dobře, že od něj manželka odešla.

Obžalovaný vytáhl pistoli. „Vytáhl jsem zbraň, že si ji namířím na hlavu. Ona mi ale vrazila dveřmi do ruky,“ vypovídal muž s tím, že poté už si toho moc nepamatuje. Jednal údajně v amoku. Soud se ale přiklonil k tomu, že jeho čin byl spíše promyšlený.

Muž ženu i jejího manžela nejdříve udeřil pistolí a poté je pobodal do krku i do hrudníku. Oba na místě svým zraněním podlehli. Útočníka pak dopadla policie na Slovensku.

U soudu vypovídal i znalec z oboru psychologie. I on uvedl, že jednání muže bylo pravděpodobně plánované. „Z odchodu manželky vinil její rodiče,“ vysvětlil Václav Šnorek s tím, že obžalovaný je sice impulzivní, vyloučil ale, že by si svůj čin neuvědomoval.

Obžalovanému hrozil až výjimečný trest. Soud přihlédl i k tomu, že se k dvojnásobné vraždě přiznal a že spolupracoval. Navíc se za svůj čin omluvil.

Autoři

Štítky vražda, okres Jindřichův Hradec, Slovensko, Vánoce, Olešná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za dvojnásobnou vraždu dostal muž dvacet let  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.