Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve vodní nádrži Jordán utonul v úterý muž, patrně přecenil své síly

Své síly patrně v úterý dopoledne přecenil čtyřiačtyřicetiletý muž z Tábora, který utonul ve vodní nádrži Jordán. Podle prvotních informací se jej snažil přeplavat. Potápeči Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje nalezli tělo kolem 13:30.

„Informaci jednoho z místních občanů o tom, že zahlédl před Sokolskou plovárnou v Táboře plavat muže, který mu následně zmizel z očí, jsme přijali krátce po desáté hodině,“ popisuje incident mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Kvůli důvodnému podezření na utonutí muže na místo vyrazily policejní jednotky, potápěči policejní zásahové jednotky a hasičů a také policejní psovod se psem.

Společně všichni pátrali po stopách, které by nasvědčovaly tomu, že se nějaký muž opravdu rozhodl vstoupit do vodní nádrže. „Nalezli jsme na břehu oblečení, které potvrdilo, že se někdo svlékl a šel plavat. Jak se následně potvrdilo, šlo o oblečení muže, kterého následně kolem půl druhé odpoledne nalezli potápěči Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje,“ doplnil Doubek.

Policisté poté zjistili, že se jednalo o místního čtyřiačtyřicetiletého muže. Podle koronera, který byl na místě události, nedošlo k cizímu zavinění, a tak nejspíše došlo k přecenění vlastních schopností. Pro detailní zjištění příčiny byla nařízena zdravotní pitva.

Foto By Táborák at Czech Wikipedia (Original text: Rudolf Kukačka) [Public domain], via Wikimedia Commons

Štítky vodní nádrž, Jordán, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vodní nádrži Jordán utonul v úterý muž, patrně přecenil své síly  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.