Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Soud zahájil insolvenční řízení s provozovatelem levneelektro.cz

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se společností Elektra PV. Provozuje internetový obchod www.levneelektro.cz a podle policistů manipulací s DPH podvodem získala desítky milionů korun. Na základě toho přerušila v červnu provoz. Úřad podle Ludmily Kočí z českobudějovického finančního úřadu nevyřizuje případné reklamace, jak internetový obchod LevneElektro uvádí na svém webu.

Insolvenční řízení je podle portálu ministerstva vnitra spojeno s návrhem na prohlášení konkurzu. Internetový obchod levneelektro podle soudu odebral od věřitelů zboží v hodnotě 28 milionů korun, za které nezaplatil.

ČTĚTE TAKÉ: Jihočeská Kobra odhalila závažný daňový podvod, patrně jde o LevneElektro

Policie začala provozovatele společnosti stíhat v červnu, protože podle ní firma získávala zboží z jiných zemí Evropské unie a účelovými převody přes několik společností různě manipulovala s DPH. Na případu spolupracovali i celníci a finanční úřad. Kriminalisté při trestním řízení zajistili peníze v hotovosti a na účtech, několik osobních vozidel a nemovitost. Stíhaným lidem hrozí až desetileté vězení. Podle kriminalistů firma takto protizákonně postupovala minimálně od roku 2013.

ČTĚTE TAKÉ: Zboží z e-shopu LevneElektro lze reklamovat v Datartu

Vyjádření Elektra PV

Vážení zákazníci, vážení partneři,

s velkým politováním a smutkem jsme Vám nuceni oznámit, že internetový obchod levneELEKTRO.cz, provozovaný společností Elektra PV s.r.o. nebude nyní pokračovat ve své činnosti.

Informace pro zákazníky - objednávky

Všichni zákazníci, kteří mají zboží uhrazeno budou v maximální možné míře uspokojeni. K dnešnímu dni zbývá k odeslání méně než 10 zásilek.
Vyvíjíme maximální úsilí k co nejrychlejšímu a nejkorektnějšímu vyrovnání.

Objednávky, které nebyly zákazníky předem hrazeny a již vyexpedovány, nejsme již bohužel schopni dodat a lze je považovat za stornované.

Informace pro zákazníky - reklamace

Veškeré reklamace převzaté reklamačním oddělením do 21. 6. budou vyřízeny. V současné době však není možné přijímat další reklamace, a to do rozhodnutí o dalším postupu. Prosíme Vás o řešení reklamací prostřednictvím sítě autorizovaných servisů, které naleznete v manuálu ke zboží či na webových stránkách značky Vašeho produktu.

Informace pro partnery a dodavatele

Situaci ve prospěch partnerů a dodavatelů se snažíme řešit intenzivním jednáním s finanční správou. Další informace a termíny budou poskytnuty ihned, jakmile to bude možné.

Děkujeme Vám za přízeň projevenou v uplynulých letech či podporu v této nelehké situaci. Za komplikaci ve Vašem osobním životě či podnikání se Vám ještě jednou upřímně omlouváme.

S pozdravem,

Petr Václav
CEO

Zdroj ČTK

Štítky internetový obchod, reklamace, Krajský soud v Českých Budějovicích, Evropská unie, Ministerstvo vnitra České republiky, Petr Václav, Datart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Blín

To bych čekal, že po zmrazení veškerých prostředků nepůjdou zaplatit faktury.
Pokud toto bude častá praxe FÚ, tak se zase vrátíme k platbě předem.

Čtvrtek, 11. srpna 2016, 21:19Odpovědět

Soud zahájil insolvenční řízení s provozovatelem levneelektro.cz  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.