Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bodnutí do hlavy muž nepřežil. Případem se zabývá budějcký soud

Další vraždou se od tohoto týdne zabývá budějcký soud. Třicetiletý Tomáš I. z Prachaticka je obžalovaný z vraždy Pětatřicetiletého Patrika B., kterého bodl nožem do hlavy. Pak mu zavolal záchranku. Obžalovaný byl nejdříve obviněný z ublížení na zdraví s následkem smrti. Poté byl však případ překvalifikován na vraždu. Za tu obžalovanému hrozí až 18 let vězení.

K napadení nožem ze strany obžalovaného vůči o šest let staršímu známému, došlo loňského 6. listopadu kolem 22. hodiny ve Volarech. Incidentu už měla předcházet rozepře mezi několika muži a ženami v místní restauraci. Na chodbě jednoho z volarských domů měli později Patrik a jeho kamarád obžalovaného napadnout. Tomáš I. pak měl podle obžaloby už po fyzickém střetu mezi ním, Patrikem a jeho kamarádem, vzít do ruky nůž a bodnout Patrika B., který již byl zřejmě v té době před domem i s druhým mužem na odchodu. Obžaloba tvrdí, že Tomáš I. bodl Patrika B. zezadu do hlavy. Zraněný muž byl přepraven do nemocnice, tam však zranění podlehl.

„Nechtěl jsem ho zabít,“ vypovídá obžalovaný, který prý nechtěl Patrikovi B. ani nijak vážně ublížit.

Vypovídá, že když pustil svou přítelkyni Terezu do domu, dostal se tam i Patrik B. společně s dalším mužem.

Svědek v úterý u soudu řekl, že společně s Patrikem a dalšími z hospody odjeli. Když byli asi 15 kilometrů od Volar, volala jim Patrikova sestra a tvrdila, že ji Tomáš uhodil. Vrátili se tedy, zřejmě, aby si to s Tomášem vyřídili.

Tomáš mluví o tom, že ho Patrik chytil pod krkem, a když se Tomáš ocitl na zemi, začal do něj on i druhý muž kopat.

„Byli mě a škrtili,“ popisuje.

Na pomoc měl obžalovanému přijít otec i přítelkyně Tereza, kteří se společně s ním snažili prý vytlačit dvojici před dům. V té chvíli si měl Tomáš podle svého tvrzení všimnout nože, který vzal do ruky, aby prý útočníky zastrašil. Již ode dveří na ně podle svých slov volal, ať vypadnou. Obžalovaný vypovídá, že ho pak Patrik znovu napadl, a tak začal mávat nožem, aby se bránil. Dle jeho výpovědi byl právě přitom Patrik zřejmě zraněn. Jak přesně se to stalo, neví. Když zjistil, že je zraněný, zavolal mu záchranku.

„Záchranáři nás naváděli, jak máme poskytnout první pomoc,“ vzpomínal Tomáš u soudu.

Jak se celý případ, který skončil smrtí pětatřicetiletého muže, skutečně stal, teď musí posoudit soud. Obžalovanému kromě vězení hrozí i placení odškodnění pozůstalým.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky vražda, okres Prachatice, dům, Volary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bodnutí do hlavy muž nepřežil. Případem se zabývá budějcký soud  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.