Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Při požáru panelového domu v Týně bylo evakuováno 25 lidí

Kvůli nočnímu požáru v panelovém domě na sídlišti v Týně nad Vltavou bylo evakuováno 25 lidí z okolních bytů. Jeden člověk byl ošetřen. Příčiny požáru i výši škod hasiči vyšetřují, řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Matějů.

Podle ní byl požár na tísňovou linku 112 ohlášen v 1:04 hodin. Do panelového domu v Hlinecké ulici okamžitě vyjely cisterny profesionálních hasičů z týnské stanice, vyrazily také jednotky SDH obcí Týn nad Vltavou a Bechyně.

Využita byla jako posila i cisterna a automobilová plošina jednotky hasičů z Jaderné elektrárny Temelín,“ řekla dále Matějů. Ještě před příjezdem hasičů z okolních bytů samo odešlo 19 osob. Dalších šest osob evakuovali hasiči přes zakouřenou chodbu.

Požár vznikl v ložnici jednoho z bytů. Hasičům se ho podařilo již po několika minutách dostat pod kontrolu. Zdravotníci ošetřili jednu osobu, u které bylo podezření na nadýchání se zplodinami hoření.

Zasahující jednotky prozkoumaly byty pod a nad zasaženým bytem. Z vyhořelé ložnice hasiči podle Matějů vynesli doutnající postel a další vybavení. To pak dohasili venku. Zakouřené chodby hasiči odvětrali přetlakovou ventilací. Zásah skončil před třetí hodinou ráno.

Autoři

Štítky požár, panelový dům, Týn nad Vltavou, Jaderná elektrárna Temelín, Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru panelového domu v Týně bylo evakuováno 25 lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.