Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cyklista patrně na Šumavě přecenil své síly a po pádu do bezvědomí zemřel

Tragickou událost ve středu zažili členové šumavské horské služby a záchranáři, kteří se snažili udržet při životě dvaapadesátiletého cyklistu. Ten upadl odpoledne do bezvědomí u Nového Údolí. Přes veškerou snahu se ale muže zachránit nepodařilo.

Muži se při jízdě na kole udělalo kolem 16:15 špatně a následně ztratil vědomí. „Vyrazil jsem okamžitě z Nové Pece a zároveň vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Českých Budějovic. K cyklistovi také zamířila sanitka rychlé zdravotnické pomoci z Volar,“ řekl Vladimír Čeřovský, zasahující člen horské služby. Do té doby kamarádi cyklistovi poskytovali masáž srdce.

„Já jsem po příjezdu pacienta převzal, pokračoval v masáži, podal mu kyslík a nasadil laický defibrilátor. Přístroj vyhodnotil jeho stav a doporučil dva výboje, zlepšení ale po nich nenastalo,“ uvedl Vladimír Čeřovský. Zdravotníci po příjezdu nasadili muži jiný masážní přístroj a pokračovali s resuscitací. Na místo byl policisty přivezen i další lékař, protože vrtulník nemohl v blízkosti přistát. Nakonec se však musela konstatovat smrt.

„Je pravděpodobné, že se jednalo o náhlou srdeční příhodu. Nevíme, co ji vyvolalo, ale přece jen cyklistům doporučuji, aby se vydávali pouze na takové výlety, o kterých jsou na základě jejich aktuálního zdravotního stavu přesvědčeni, že pro ně nebudou příliš náročné,“ varoval milovníky horské cyklistiky Michal Janďura, náčelník horské služby.

Foto upload.wikimedia.org

Štítky cyklista, Šumava, horská služba, bezvědomí, Vladimír Čeřovský, České Budějovice, Volary, Nová Pec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista patrně na Šumavě přecenil své síly a po pádu do bezvědomí zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.