Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Střet osobního auta se dvěma osobami v centru Třeboně nepřežila jedna žena

Tragická dopravní nehoda se odehrála ve čtvrtek odpoledne v centru Třeboně. Řidič osobního automobilu značky Dacia se zde střetl se dvěma osobami. Jedna žena utrpěla těžké zranění, druhá náraz nepřežila a na místě zemřela.

„Kolem sedmé večer byl policistům nahlášen střet osobního motorového vozidla s chodci. Policisté na místě zjistili, že dvaapadesátiletý řidič vozidla značky Dacia, pravděpodobně oslněn sluncem, přehlédl dvě ženy, obě ve věku 68 let z Třeboně, přecházející vozovku mimo přechod a tyto vozem srazil,“ popisuje mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Těžce zraněná žena byla ihned na místě ošetřena záchranáři, druhá žena však na místě nehody podlehla zraněním. Byla u ní nařízena soudní pitva. „Policisté řidiče podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, s negativním výsledkem. Vozidlo pak zajistili pro účely znaleckého zkoumání a řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz,“ doplňuje Matzner a dodává, že pokud by obě ženy použily přechod pro chodce, který byl opodál, mohlo vše dopadnout jinak. 

V letošním roce šlo již o patnáctou oběť jihočeských silnic.

Foto Jan Luxík

Štítky Třeboň, Dacia, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet osobního auta se dvěma osobami v centru Třeboně nepřežila jedna žena  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.