Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pád malého letadla na Strakonicku nepřežil jeho pilot

Krátce před třetí hodinou odpoledne havaroval u obce Chrášťovice na Strakonicku malý letoun. Podle informací Policie České republiky by mělo jít o malé letadlo značky Cessna 150. Ve zdemolovaném letadle byl nalezen mrtvý pětadvacetiletý pilot. Na místě jsou záchranné složky.

„Na místě ve zdemolovaném sportovním letadle nalezen jeden zaklíněný muž bez známek života. Zemřel na následky mnohačetných poranění před příjezdem záchranářů. Zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt,“ zmínila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Před 19. hodinou se podařilo z vraku letadla vyprostit mrtvého pilota. Podle jihočeského policejního mluvčího Jiřího Matznera však zatím stále není jasná příčina havárie. Na místě jsou nyní vyšetřovatelé z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, kteří získávají další informace. Spolupracují také s domovským letištěm letadla, kterým je letiště u Berouna.

Ve čtvrtek dojde na letecké základně Praha - Kbely, kam vrak hasiči dopraví, k dalšímu zkoumání letadla.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky okres Strakonice, Cessna, Policie České republiky, Chrášťovice, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Praha, Beroun, Kbely

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pád malého letadla na Strakonicku nepřežil jeho pilot  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.