Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Dyníně vzplál traktor, škoda dosáhla milionu korun

Požár traktoru museli krátce po pondělním poledni řešit jihočeští hasiči v obci Dynín na Českobudějovicku. Zneškodnit jej vyrazily jednotky profesionálních hasičů z Budějc, Soběslavi a dobrovolní hasiči z obce Neplachov. Škoda se vyšplhala na milion korun.

„Jako první k požáru přijela soběslavská jednotka. V tu chvíli byl traktor značky John Deere již zasažen požárem v plném rozsahu. Částečně hořel také hnůj naložený na připojeném vleku, požár se rozšířil i na blízké hnojiště,“ zmiňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hořící traktor byl navíc nedaleko ustájení skotu. Majitel tak musel všech 150 kusů skotu ještě před příjezdem hasičských jednotek vyhnat do vedlejší kotliny.

„Velitel zásahu rozhodnul o nasazení dvou útočných proudů na traktor i hnojiště. Požár hasiči zlikvidovali během půlhodiny,“ doplňuje Matějů. Jednotka z Českých Budějovic mohla být odeslána zpět na svou domovskou základnu, zatímco dobrovolní hasiči z Neplachova zůstali na místě zásahu jako záloha.

Škoda na shořelém traktoru byla vyčíslena na rovný milion korun. Příčinou pravděpodobně byla technická závada. U požáru jednotky HZS spolupracovali s Policií České republiky. Během požáru naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky traktor, požár, České Budějovice, okres České Budějovice, Soběslav, Neplachov, Dynín, John Deere, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dyníně vzplál traktor, škoda dosáhla milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.