Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na dva dělníky spadla při opravě zámku stropní klenba

Během středečního odpoledne museli jihočeští záchranáři zasahovat u dvou vážných úrazů, které se staly v obci Písečné na Dačicku. Po pádu stropní klenby v areálu zdejšího zámku musely být pro dva zraněné muže povolány vrtulníky letecké záchranné služby z Budějc a Jihlavy.

Krátce před 13. hodinou byla na operační středisko oznámena informace o zřícené stropní klenbě na zámku v obci Písečné. „Dva muži byli při zednických pracích zavaleni masivním cihlovým stropem. Na místo byla okamžitě vyslána výjezdová skupina s lékařem z Dačic a vrtulník letecké záchranné služby z Českých Budějovic. Krátce poté byl povolán na pomoc i vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy,“ přidává mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Ještě než se zdravotníci dostali na místo nehody, podařilo se ostatním dělníkům z větší části oba zavalené muže vyprostit. „Zasahující lékař u dvaatřicetiletého dělníka vyslovil podezření na zranění v oblasti pánve, břicha a dolních končetin. Po zaléčení a stabilizaci stavu byl pacient letecky transportován na traumacentrum do českobudějovické nemocnice,“ doplňuje Kafková.

Osmapadesátiletý muž zase utrpěl zranění v oblasti dolních končetin a zad. „Dačičtí záchranáři ho po poskytnutí nezbytné přednemocniční neodkladné péče předali do péče jihlavské letecké záchranné služby. Pacient byl poté transportován na traumacentrum do brněnské nemocnice,“ dodává mluvčí.

Foto ZZS Jihočeského kraje

Štítky zámek, klenba, dělník, České Budějovice, Jihlava, Dačice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dva dělníky spadla při opravě zámku stropní klenba  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.