Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté dopadli v Budějcích o minulém víkendu dlouhodobě hledaného

Budějčtí policisté zaznamenali o uplynulém víkendu další úspěch. Podařilo se jim zadržet dlouhodobě hledaného osmadvacetiletého muže, jenž se skrýval před orgány činných v trestním řízení. V sobotu si z rukou kriminalistů převzal podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. Trestní stíhání je nyní vedeno na svobodě.

Pachatel se patrně s dalšími muži v loňském roce dopustil dvou případů, kde byla cílem motorová vozidla. „V únoru na Táborsku odcizili z osobního vozidla tovární značky Fiat registrační značky, které namontovali na osobní vozidlo BMW a poté natankovali na jedné z místních benzinových čerpacích stanic. Poté bez placení odjeli,“ popisuje případ mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Ve druhém případě způsobili daleko vyšší škodu. „V krajském městě, pod záminkou zkušební jízdy, vylákali od majitele autobazaru zapůjčení osobního vozidla Mercedes a s ním odjeli. S vozidlem poté jezdili po území bývalé federativní republiky. S automobilem havaroval první srpnový týden na Kaplicku a ve snaze zakrýt totožnost původu vozidlo zapálil,“ doplňuje Bajcura. Škoda nakonec dosáhla 40 tisíc korun.

Foto Dominik Svoboda

Štítky České Budějovice, osobní vůz, BMW, Fiat, Mercedes-Benz, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli v Budějcích o minulém víkendu dlouhodobě hledaného  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.